Köpa ny bostad?

Bolån

Inför köp av bostad hjälper Rönnemäklaren gärna till med en boendekostnadskalkyl. Vi kan även i samarbete med olika långivare hjälpa dig att hitta långivare med de bästa förutsättarna för dig som köpare. Inför en eventuell budgivning är det viktigt att du har gjort en grundlig kostnadskalkyl och försäkrat dig om ett lånelöfte hos banken.

Budgivning

Mäklarens roll vid en försäljning är att vara en opartisk länk mellan köpare och säljare. Mäklaren får därmed inte vara ombud för någon av dem utan skall hjälpa båda parter. Budgivningar är både jobbiga och spännande. Vi på Rönnemäklaren håller ofta budgivning via sms. Spekulanter som är med i en budgivning får en individuell kod som gör att de kan lägga bud via sms. När nya bud läggs får samtliga budgivare, och säljaren, omgående information om buden  vilket gör att alla har samma förutsättningar. För att visa att budgivningen gått rätt till så får köpare och säljare en budgivningslista med namn,kontaktuppgifter, bud och tidpunkt för bud. Viktigt att tänka på är att säljaren har fri prövningsrätt och inte behöver sälja till den som lagt det högsta budet. Ett bindande avtal finns först när köpekontraktet är undertecknat av bägge parter. Om fastighetsmäklaren tar emot bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren.

Besiktning/Undersökningsplikt

Det är viktigt att känna till att du som köpare har undersökningsplikt för det objekt du önskar köpa.
Läs mer om vad undersökningsplikt innebär »

Kontraktskrivning

Köpekontrakt och överlåtelseavtal (som det heter för bostadsrätt) undertecknas på Rönnemäklarens kontor på Skolgatan 7. Vi går igenom kontraktet noggrant. Givetvis vill vi att ni ställer frågor om det är något ni undrar över. Oftast skrivs kontrakt samma dag eller dagen efter att köpare och säljare kommit överens om köpeskilling och övriga villkor.

Tillträde

På tillträdesdagen träffas köpare, säljare och mäklare, antingen på Rönnemäklarens kontor eller på köparens bank. De sista handlingarna, bl.a. köpebrevet undertecknas. Under tiden mötet varar löses säljarens lån och eventuellt överskjutande belopp sätts     in på säljarens konto. Avslutningsvis får köparen nycklarna till sin nya bostad!

 

 

”Vi har genom Rönnemäklaren, Maria Udén Nyberg, sålt vårt hus som vi bott i under 27 år.Vi är mycket nöjda med allt kring försäljningen. Vi upplevde en personlig kontakt som för oss är mycket viktigt. Vi kände oss trygga och vi fick snabbt och enkelt svar på de frågor som uppkom under processen.

Fotografering sköttes av mäklaren och vi var mycket nöjda med bilderna, ingen överdriven styling.

Vi kände att Maria såg vårt hus med våra ögon.”

Tacksamma kunder,
Eva Hammarlund och Anders Paulsson