[:sv] 

MONTENEGRO – LIVET SOM DET BORDE VARA

 

Luštica BAY

Luštica Bay ligger i Trašte-bukten längs den naturliga pärlan Luštica-bukten och är perfekt placerad mellan kust och berg. Klar luft, kristallklart vatten, olivlundar och oförstörd natur blandar det lugna och det aktiva för ett distinkt sätt att leva. Ett hem i solen garanteras, med 240 soldagar varje år. Genomsnittliga temperaturer varierar mellan 5 ° C i januari och en mild 28 ° C i juli och augusti. Montenegros varierade klimat betyder att du på samma dag kan sola i söder och åka skidor i norr. Det finns tre huvudklimatzoner: alpin i sitt nordliga högland, måttlig kontinental i sina inre områden och Medelhavsklimat längs kustbältet.

Montenegros 293 km vackra kustlinje är lika spektakulär som den är varierad. Det smaragdblå vattnet i Adriatiska havet utforskar en slingrande strandlinje med sandstränder, avskilda vikar och grottor. Fjordar, gamla fiskebyar, medeltida fästningsstäder och en otrolig öspridning.

 

Lord Byron sa en gång att ”den montenegrinska kusten är det vackraste mötet mellan land och hav”, och ingenstans är ett mer perfekt uttryck för detta än Luštica Bay. Detta är en plats som kortfattat beskriver                         Montenegros skönhet, kultur och historia.

 

Luštica Bay ligger endast ca 15 minuters bilresa från Tivat och 20 minuters bilresa till de populära städerna Kotor och Budva.Det finns tre internationella flygplatser i närheten, Tivat (10km), som ligger bara 15 minuters bilresa bort, Podgorica (90km) och Cilipi (46km). Alla tre flygplatser är öppna för reguljära flyg och charterflygbolag med ytterligare faciliteter för privata flygplan. Med direkta flygförbindelser över hela Europa ligger Luštica-bukten inom tre timmar från majoriteten av Europas städer.
Dessutom stoltserar den fantastiska, orörda kusten i Montenegro med en titel på en av de säkraste resmålen för både resenärer och boende.

INTELLIGENT INVESTERING

Luštica Bay är ett unikt projekt av bostadsområde med en komplett infrastruktur, vilket ger en ny, originell livsstil, gömd i de dramatiska landskapen i den montenegrinska kusten. En av de mest eftertraktade destinationer för vila och om man vill fly från stress. Luštica Bay representerar en integrerad destination som den enda Greenfield-investering i Montenegro och den största i denna del av Europa, ett projekt värt 1,1 miljarder euro. Med gynnsamma skattelagar, 240 soldagar om året och omedelbar närhet till tre internationella flygplatser – ger denna destination nästan obegränsade möjligheter för investerare.

Projektet  innehåller mer än 1 000 lägenheter, över 500 hus och villor, 7 hotell, 18-håls golfbana, konferens och SPA-center, 2 marinor, sjukhus, skola, affärer och restauranger. Bakom projektet står Orascom Development, ett företag med erfarenhet inom byggande av städer i Egypten, Oman och Schweiz.

[:en]